Reteta care urmeaza isi are sursa in Grecia, acolo am servit prima data scoici prajite, foarte bune, cele mai bune, cum la noi nu vom putea manca vreodata, cu siguranta. Alaturi am optat pentru o garnitura de orez cu legume, foarte potrivita in cazul fructelor de mare, insa acolo, in tara lor natala, se servesc doar cu lamaie.
Ingrediente pt 2 persoane:
- 300 g scoici
- faina alba
- o jumatate cana orez
- o mana de legume congelate
- condimente: sare si piper
- lamaie
- ulei din abundenta pt prajit scoicile
Se spala scoicile bine, in mai multe ape si se curata, daca este nevoie. Se incinge ulei din abundenta intr-o cratita mai inalta. Se scurg bine scoicile de apa si se dau prin faina, se elimina excesul de faina si se pun la prajit in uleiul incins cam 2, max 3 minute.Se scot pe un servet absorbant.
Se servesc calde, exclus reci, alaturi de garnitura de orez cu legume.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu