Ingrediente: pentru o masa de 2 persoane, care va fi gata in maxim 25 minute, aveti nevoie de:
- 2 fire carnat (de porc)
- 1 ceapa alba mare
- 1 borcan de mazare
- sare si piper
- 1 lingura faina
- 150-200 ml lapte in functie de cat de gros/ subtire doriti sa fie sosul
Incingem tigaia bine (lucru indicat de senzor, la vasele de ceramica Delimano) si punem la prajit bucatile de carnat- le-am taiat in doua pe lungime si le-am crestat nitel. Cum se vede din poza, NU am folosit ulei deloc, carnatul si-a lasat destula grasime in care sa se prajeasca. Scoatem bucatile de carnat si le pastram la cald.
Taiem ceapa marunt si o adaugam in tigaie la calit, in grasimea lasata de carnati. In cazul meu, carnatii erau cu boia, lucru vazut si in culoarea rosiatica a grasimii lasata de acestia si in care am calit ceapa- daca nu aveau boia, as fi adaugat o lingurita de boia cand ceapa era deja calita.
Cand ceapa s-a calit, adaugam mazarea- clatita in prealabil- o amestecam bine cu ceapa, adaugam si carnatii si acoperim cu apa. Lasam sa fiarba la foc mic 5 minute- mazarea mea nu a necesitat mai mult timp. Intre timp, pregatim sosul pentru ingrosare- intr-un bol mic, dezlegam faina cu lapte.
Condimentam cu sare si piper si adaugam sosul pentru ingrosare; amestecam energic, altfel se vor forma cocoloase.
Mai lasam pe foc mic cat sa dea un clocot si mancarea este gata.
Se serveste cu patrunjel presarat deasupra.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu