- cartofi- 500g, 1 kg- in functie de persoane- daca folositi noi, alegeti cei rosii, sa nu se sfarme
- 1 lingura de ulei
- 4 catei mari de usturoi
- 2 linguri pline cu mustar obisnuit, fara arome
- 1 crenguta rozmarin proaspat
- sare si piper
Cat timp se fierb cartofii, preparam sosul care i va acoperii- procedam ca la mujdeiul de usturoi: intr-un bol, punem usturoiul pisat si il frecam cu sare- cu o lingura de lemn. Cand s-a facut pasta, adaugam mustarul, omogenizam si adaugam uleiul, amestecand in continuare. Cand am obtinut o maioneza consistenta, adaugam si piperul si rozmarinul taiat marunt.
Scurgem cartofii fierti, turnam "maioneza" intr-un vas incapator, adaugam cartofii si omogenizam cu grija- cartofii nu trebuie sa se sfarme si trebuie sa fie "imbracati" bine in "maioneza". I transferam pe tava mare a cuptorului unde am pus deja hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana cand cartofii sunt aurii si crocanti, cam 20-25 minute.
Servim drept garnitura sau ca atare, alaturi de muratura. Eu am ales varianta a doua, de data aceasta.
Pofta buna!
Puteti desigur schimba rozmarinul cu altceva, cu oregano, cimbrisor, salvie si puteti adauga si turmeric sau boia de ardei, in functie de preferinte. Nu exista limite! : )
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu