Fiind o amatoare de gemuri, am facut din nou gem de caise. De data aceasta am ales varianta pasta. Sunt la fel de multumita de rezultat, intr-atat incat, daca voi mai gasi caise, voi mai face : )
Am facut tot din
5 kg caise, cantarite cu tot cu samburi, la care am pus
1 kg de zahar, putin mai mult ca la gemul cu bucati intregi de fruct. Si
sucul de la o lamaie. Singura diferenta intre modul de preparare al gemului de caise cu bucati de fruct
http://gatitul-din-placere.blogspot.ro/2012/07/gem-de-caise.html si acesta este ca am pasat fructele cu blenderul vertical inainte de a adauga zaharul si sucul de lamaie. Pasta fiind, l-am lasat sa mai fiarba 5 minute si gemul a fost gata de pus in borcane : )
De data aceasta mi-au iesit 14 borcane de 380 g.
|
inainte de blender |
|
"blend-uit" | |
|
cu zahar si lamaie |
|
gata de pus in borcane |
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu