Este cea mai buna reteta de briose pe care am facut-o pana in prezent.
Pentru 10 briose mari avem nevoie de:
- 2 cani faina, cernuta
- 2/3 cana cu zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- 175 ml iaurt
- 1 ou
- 1/3 cana cu ulei
- 1 fiola esenta vanilie
- 1/2 lingurita gem de zmeura per briosa
- 1 plic zahar vaniliat burbon pentru presarat deasupra
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C- foc mediu- si se pregatesc hartiutele pentru briose.
Se cerne faina intr-un bol impreuna cu praful de copt; se adauga sarea si zaharul.
Separat se combina uleiul, oul, iaurtul si esenta de vanilie. Se adauga ingredientelor uscate si se amesteca pana la omogenizare.
Separat se combina uleiul, oul, iaurtul si esenta de vanilie. Se adauga ingredientelor uscate si se amesteca pana la omogenizare.
Se pune cate o lingura de compozitie in fiecare forma de briosa.
Se pune cate o jumatate de lingurita de gem peste compozitie dupa care se adauga si restul compozitiei peste gem.
Se coc timp de aproximativ 25 minute, pana cand devin aurii pe margine; se scot din cuptor si se presara imediat zaharul vaniliat deasupra.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu