Este foarte bun si rapid.
Ingrediente:
- 320 gr faina
- 200 gr zahar
- 1 praf de copt
- 150 ml ulei
- 300 ml apa
- 75 gr rahat colorat
- 2 lingura cacao olandeza
- 2 lingura jeleu de prune
Mod de preparare:
Intr-un bol
incapator punem ingredientele lichide- fara jeleu- peste care adaugam
zaharul si omogenizam cu ajutorul lingurii de lemn.
Impartim compozitia in 2 parti dar nu egale- in compozitia mai putina adaugam rahatul taiat bucati iar in cealalta mai multa, cacaoa si jeleul de prune- omogenizam ambele compozitii.
Adaugam faina in ploaie- cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt- si omogenizam.
Impartim compozitia in 2 parti dar nu egale- in compozitia mai putina adaugam rahatul taiat bucati iar in cealalta mai multa, cacaoa si jeleul de prune- omogenizam ambele compozitii.
Ungem tava de chec cu putin ulei si o pudram cu faina. Asezam
compozitia maro peste care, in mijloc, turnam toata compozitia alba.
Coacem checul in cuptorul preincalzit la 175 grade C- foc mediu
pentru 40 minute, facand testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este
copt.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, feliem si servim!
Delicios!!!
Este mai bun decat un chec care nu este de Post!
Pofta buna!
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu