Checul acesta este deosebit, din mai multe motive: este fara oua, are nuca de cocos, gem de strugurei si nu in ultimul rand, NU este innecacios! : )
Este foarte bun si vreau sa vi-l recomand si voua, cu drag : )
Pentru un chec baban va trebuie:
- 2 cani faina
- 1/2 cana ulei
- 1 cana zahar
- 1 praf de copt
- 3 lingura nuca de cocos
- 2 lingura cacao
- 1 cana apa
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 1/2 borcan gem de strugurei
Mod de preparare:
In primul rand trebuie sa va recomand sa folositi aceeasi cana ca unitate de masura.
In bolul mixerului punem apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
In bolul mixerului punem apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Impartim compozitia rezultata in doua parti, fie ele egale sau nu, nu este important: intr- una punem cacaoa
impreuna cu dulceata de strugurei; in cealalta punem nuca de cocos. De nu agreeati, din diverse motive, dulceata de strugurei, puneti o alta, nu este nici o problema; eu am ales-o pentru ca este acrisoara, inchisa la culoare si merge mana in mana cu cocosul.
Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele doua
compozitii, alternandu-le (o lingura din cea maro, una din cea alba
si tot asa pana la epuizarea compozitiilor) pentru a obtine un chec
frumos marmorat.
Dam checul la cuptor la 175 grade C- foc mediu pentru aproximativ 45
de minute, pana suprafata checului devine ferma si incepe sa se crape.
Nu il scoatem din cuptor pana nu facem proba cu scobitoarea. Se lasa la
racit in tava dupa care se scoate si se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu