Banuiam ca nu, prin urmare va prezint in cele ce urmeaza o reteta rapida si care cu siguranta o veti face si voi, si nu doar o data : ) - o spun din proprie experienta! : )
Pentru o placinta cat o forma de tarta- asa am facut-o de data aceasta dar se poate face si in tava dreptunghiulara- avem nevoie de:
- 6 foi de placinta- ajung pentru forma de tarta
- 750 gr telemea sarata
- 250 gr zahar
- 2 esente de rom
- 2 oua intregi
- 1 galbenus
- 4 zahar vaniliat mestecat cu seminte de pastaie de vanilie
- 1 lingura ulei- pt unsa forma rotunda de tarta
Si cum necesita ingrediente care le aveti la indemana in bucatarie, sa trecem la treaba : )
Se scoate, se lasa sa se raceasca si se presara zaharul vaniliat mestecat cu seminte rase dintr-o pastaie de vanilie. Se taie bucati, dupa preferinta inimii.
Se scot foile
de placinta din congelator si se lasa la dezghetat invelite intr-un
prosop ud. Trebuie verificate periodic, sa nu se usuce deoarece se
vor rupe la rulat si nu vrem asta.
Se da telemeaua pe razatoarea mare:
Se adauga zaharul, ouale intregi si esentele de rom. Se amesteca
toate. Pastram 3 linguri pline din acest amestec pentru a unge placinta
deasupra.
Se ia o tava de tarta si se unge cu uleiul; se incinge cuptorul la 180 grade C - foc mediu. Pana vom rula placinta, va fi numai bun pentru copt.
Iar acum, sa trecem la rularea foilor de placinta, astfel: se ia cate o foaie pe
rand (daca sunt prea subtiri sau daca sunt rupte, se pot lua si cate
doua foi odata) si se intinde pe masa; peste aceasta se aseaza, din loc
in loc- deci nu se “unge” toata foaia- cu ajutorul unei furculite,
amestecul format mai sus; se ruleaza (rulouri cam de 2 degete latime).
Ruloul se aseaza in tava in forma de spirala, incepand din centru spre
exterior.
Cele 3 linguri de compozitie pastrate le amestecam bine cu galbenusul
si ungem placinta pe toata suprafata dupa care o dam la cuptor pentru
aproximativ 45 minute.
Daca este rumenita deasupra si inca este zemoasa
in interior, este facuta, nu va ingrijorati; cand se va raci se va
absorbi excesul de "suc" lasat de telemea.
Se scoate, se lasa sa se raceasca si se presara zaharul vaniliat mestecat cu seminte rase dintr-o pastaie de vanilie. Se taie bucati, dupa preferinta inimii.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu