Pentru 10 briose avem nevoie de:
- 100 gr albus
- 100 gr zahar
- 100 gr faina
- 1 varf sare
- 3 linguri ulei
- coaja rasa de la o portocala
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 felie mango taiat in bucati
- 1 pumn bombonele de ciocolata
Se incinge cuptorul la 175 grade C- foc mediu si se pregatesc hartiutele pentru briose.
Se mixeaza albusurile reci cu praful de sare. Cand sunt spuma, se adauga zaharul si coaja razalita de portocala, putin cate putin, si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa.
Cu lingura de lemn, se inglobeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt, in albusurile spuma. Se inglobeaza si uleiul, precum faina.
Se pune cate o lingurita de compozitie in fiecare hartiuta.
In cateva se adauga mango-ul- pastrand cateva bucati pentru deasupra- iar in celelalte, jumatate din bombonele.
Se adauga restul de compozitie si peste briosele cu ciocolata presaram restul de bombonele iar peste cele cu mango, cate o bucatica de mango.
Se coc timp de 25 minute, pana sunt aurii deasupra si nu se lipesc de scobitoare.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu