Ca sa va trezesc amintiri, placute sper, va prezint reteta, foarte simpla, de altfel:
- 250 g paste tagliatelle
- 250 g pesmet
- 1 lingurita sare
- 100 gr zahar
- sucul de la 1 lamaie
- 100 ml ulei- pt prajit pesmetul
Se fierb pastele cu lingurita de sare, conform indicatiilor de pe pachet.
Incingem bine ulei de floare soarelui si calim pesmetul pana devine maroniu, stingem focul, dupa care adaugam zaharul si amestecam bine. Tot acum se adauga si sucul de lamaie, pentru a conferi mancarii o tenta acrisoara.
Incingem bine ulei de floare soarelui si calim pesmetul pana devine maroniu, stingem focul, dupa care adaugam zaharul si amestecam bine. Tot acum se adauga si sucul de lamaie, pentru a conferi mancarii o tenta acrisoara.
Scurgem pastele, le trecem pe sub un jet de apa si le adaugam peste
pesmetul cu zahar, amestecam bine si gata!
Rapid si gustos!
Pofta buna!
Simplu si bun!
RăspundețiȘtergere