luni, 4 iunie 2012

Frigarui de porc in wok cu rizi bizi


     Inca o reteta facuta in specialul wok Delimano, pe care vi-l recomand cu tarie
     Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 250 gr pulpa de porc
  • 1 crenguta rosii cherry
  • 1 ceapa rosie
  • 6 catei usturoi
  • 1 ardei kapia
  • 1 cana orez
  • 1 lingura ulei
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite piper
  • 1 pumn legume congelate
  • 1 ceasca vin
  • cateva bete pentru frigarui

     Mai intai, punem la fiert orezul cu 3 cani de apa.
     Spalam carnea de porc si o taiem cuburi. Ardeiul si ceapa le taiem bucati. Curatam cateii de usturoi si i lasam intregi.


     Trecem la formatul frigaruilor, alternand legumele cu carnea, dupa bunul plac. Le condimentam.



     Intre timp, punem wok ul la incins.
     Pana se incinge wok ul, luam o cratita si incingem uleiul si punem orezul gata fiert. Amestecam si punem si legumele congelate. Condimentam si amestecam.



     Cand senzorul wok ului indica temperatura optima pentru a fi utilizat, asezam frigaruile si le lasam sa se rumeneasca pe toate partile, invartindu-le constant si stropindu-le cu vin.



     Servim frigaruile insotite de rizi bizi.
     Sanatos,rapid si delicios!
     Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu