joi, 30 august 2012

Cele mai bune Snitele din piept de pui

     Snitele din piept de pui...cele mai bune snitele!
     Am incercat diverite variante, in decursul timpului, insa aceasta este THE BEST si o voi face ori de cate ori vreau sa pap un snitel ca la carte : )
     Ingrediente:
  • un piept de pui- daca este cu os, dezosati-l (logic, nu? : ) )
  • 2 oua
  • 3 linguri faina alba
  • bere blonda (daca nu aveti bere, folositi apa minerala)
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit.
     Se spala pieptul de pui; daca este cu piele si cu os, se ia jos pielea, se dezoseaza si se feliaza, nu foarte subtire. Nu se mai bate, astfel carnea nu va deveni seaca ci foarte gustoasa. Se condimenteaza feliile cu sare si piper si se face aluatul prin care vom da mai apoi feliile de carne: intr-o farfurie adanca sau intr-un bol, se bat bine cele 2 oua, se adauga faina si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Se adauga berea (sau apa minerala dar cu bere sunt si mai gustoase), cam 100 ml, cat sa fie un aluat mai gros dar nu exagerat. Am renuntat la procedeul clasic- datul feliilor prin faina si apoi prin ou deoarece asa ies mult mai bune si nu, nu cade crusta jos de pe ele, fiti fara griji! : )
     Se dau feliile prin acest aluat si se prajesc in uleiul incins, la foc mediu- daca este prea mic, vor absorbi prea mult ulei; daca este prea mare, se vor praji prea tare.


Se scot pe servetel pentru a se absoarbe excesul de ulei.
     Berea din aluat le face sa fie crocante la exterior dar in acelasi timp, sa aiba aluatul pufos.
     Foarte bune!
     Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu