miercuri, 8 august 2012

Scoici prajite cu garnitura de orez cu legume

     A venit si luna august... si caldura continua sa ne faca zile fripte... dar mai rabdam putin si vine toamna : )
     Reteta care urmeaza isi are sursa in Grecia, acolo am servit prima data scoici prajite, foarte bune, cele mai bune, cum la noi nu vom putea manca vreodata, cu siguranta. Alaturi am optat pentru o garnitura de orez cu legume, foarte potrivita in cazul fructelor de mare, insa acolo, in tara lor natala, se servesc doar cu lamaie.

     Ingrediente pt 2 persoane:
  • 300 g scoici
  • faina alba
  • o jumatate cana orez
  • o mana de legume congelate
  • condimente: sare si piper
  • lamaie 
  • ulei din abundenta pt prajit scoicile
     Pentru ca scoicile se fac foarte repede, incepem cu garnitura de orez si legume: calim legumele impreuna cu orezul, adaugam apa - dublul cantitatii de orez, deci o cana, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarb pana cand orezul este facut.
     Se spala scoicile bine, in mai multe ape si se curata, daca este nevoie. Se incinge ulei din abundenta intr-o cratita mai inalta. Se scurg bine scoicile de apa si se dau prin faina, se elimina excesul de faina si se pun la prajit in uleiul incins cam 2, max 3 minute.Se scot pe un servet absorbant.
     Se servesc calde, exclus reci, alaturi de garnitura de orez cu legume.
     Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu