Sunt fel si fel de variante ale acestei retete. Eu o prefer pe aceea cu sosul ceva mai gros, nu asa fluid, drept pentru care am ales sa ma inspir dupa reteta de pe www.divainbucatarie.ro (careia i multumesc ca a impartasit aceasta reteta cu noi, cititorii) si nu am dat gres, a fost exact pe gustul meu- si nu numai! Si pe viitor, tot pe aceasta o voi face!
Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 l lapte si inca o jumatate de cana
- 3 oua
- 5 linguri de zahar si inca 1 lingura pt albusuri
- o jumatate plic budinca de vanilie
- 1plic zahar vaniliat
Pana fierbe laptele, separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu 1 lingura de zahar pana devin o spuma tare, care nu mai cade de pe tel.
Intre timp, laptele a fiert, reducem focul la minim si cu o lingura, luam gramajoare de spuma- albus batut cu zahar- si le adaugam peste lapte. Le lasam sa se faca pe acea parte dupa care, dupa vreo 2 minute, le intoarcem sa se faca si pe cealalta. Procedam la fel pana la epuizarea spumei. Scoatem norisorii astfel formati si i pastram intr-o farfurie adanca sau intr-un bol mai mare.
Punem intr-o cana budinca de vanilie si o amestecam cu jumatatea de cana de lapte. Batem bine galbenusurile cu o furculita si agaugam peste budinca cu laptele, gata amestecate, si omogenizam.
Inarmate : ) cu un tel, turnam amestecul in lapte si amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase. In scurt timp, laptele va incepe sa se ingroase, moment in care este gata si se poate lua de pe foc.
![]() |
sosul gata ingrosat |
Laptele de pasare este gata!
Dupa ce se raceste complet, se da la frigider si se serveste rece.
Delicios!!!!!
Va invit sa servim impreuna o portie, direct de la frigider!
Mi-ai facut pofta, nu am mai mancat de nici nu mai tin minte. Week-end placut, pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-am trezit amintiri placute cu aceasta delicatesa! O saptama frumoasa!
Ștergere