Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie gazduita de All Day Cooking http://www.alldaycooking.com/2012/09/provocarea-dulce-romanie-august-2012.html
Gemul No2 din categoria gemurilor facute cu Zahar Gelifiant 1:1de la Margaritar.
La fel ca si in cazul gemului de merisoare, cantitatile sunt de 1:1, deci 1 kg fruct- fara samburi la care se adauga 1 kg zahar, sucul de la o jumatate de lamaie, se amesteca bine si se fierbe conform instructiunilor de pe pachet -15 minute am fiert eu, ca sa fie aproape pasta prunele- si se pune in borcane. Daca aveti prea mult suc si nu doriti sa avet in borcan 2 prune si muuult suc, puneti-l in sticle, astfel obtineti si jeleu de prune caruia i puteti conferi diverse intrebuintari mai incolo.
Simplu, nu?
Dar sa vedeti ce bun este!
![]() |
cu zaharul |
![]() | |
pe foc |
![]() |
fierbe! |
![]() |
cam gata :) |
![]() | |
la "casele" lor : ) |
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu