miercuri, 12 septembrie 2012

Gem de prune



       Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie gazduita de All Day Cooking  http://www.alldaycooking.com/2012/09/provocarea-dulce-romanie-august-2012.html  
     Gemul No2 din categoria gemurilor facute cu Zahar Gelifiant 1:1de la Margaritar.
     La fel ca si in cazul gemului de merisoare, cantitatile sunt de 1:1, deci 1 kg fruct- fara samburi la care se adauga 1 kg zahar, sucul de la o jumatate de lamaie, se amesteca bine si se fierbe conform instructiunilor de pe pachet -15 minute am fiert eu, ca sa fie aproape pasta prunele- si se pune in borcane. Daca aveti prea mult suc si nu doriti sa avet in borcan 2 prune si muuult suc, puneti-l in sticle, astfel obtineti si jeleu de prune caruia i puteti conferi diverse intrebuintari mai incolo.
     Simplu, nu?
     Dar sa vedeti ce bun este!
cu zaharul
pe foc
fierbe!
cam gata :)
la "casele" lor : )

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu