luni, 8 octombrie 2012

Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

     O ciorba foarte buna, satioasa si care nu da batai de cap, parerea mea.
      Ingrediente:
  • 500g fasole boabe alba
  • 1 ciolan de porc, afumat
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina mica
  • 1 lingura leustean din otet
  • sare si piper
  • slobozeala: 1 lingura faina calita in 2 linguri de ulei incins; se amesteca bine pana devina rosiatica, se adauga 1 lingurita boia de ardei dulce, se amesteca si se dezleaga cu supa care este gata fiarta; se adauga peste supa.
     Mai intai, puneti de cu seara boabele de fasole curatate si spalate la inmuiat in apa rece. Puneti apa destula, sa le acopere bine, deoarece se vor hidrata si vor absorbi-o.
     Fierbeti fasolea timp de 5 minute in 2 ape, aruncand de fiecare data apa. In a 3a apa, puneti si ciolanul de porc, spalat, si fierbeti la foc mic timp de o ora.
     Dupa ce au fiert impreuna o ora, adaugati morcovii si telina taiate dupa preferinta si continuati fierberea, tot la foc mic, pana cand carnea si fasolea sunt fierte.
     Cand carnea si legumele sunt fierte, scoateti ciolanul si taiati-l bucati; puneti-l inapoi in ciorba, adaugati sare, piper- dupa gust- si slobozeala, puneti si leusteanul si ciorba este gata!
     Daca doriti o ciorba mai..."tulbure", dublati cantitatile pentru slobozeala. Eu am vrut sa fie totusi putin mai light : ) si am facut din cantitati moderate.
     Se serveste cu sau fara smantana, cu ceapa verde sau rosie.
     Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu