joi, 25 octombrie 2012

Supa crema. De legume.

     O supa foarte sanatoasa, plina de vitamine. Numai buna pe o vreme racoroasa. Trebuie sa profitam cat mai putem de legumele proaspete, din gradina, din care putem face atatea bunatati!
     Ingrediente:
  • 3 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras
  • conopida buchetele
  • o jumatate borcan mazare 
  • pasta tomate
  • leustean din otet
  • sare si piper
     Punem la fiert morcovii si telina taiati in bucati mari. Cand sunt aproape fierte, adaugam conopida buchetele si mai fierbem 10 minute.
     Adaugam si ardeiul si mazarea si mai fierbem inca 5 minute dupa care strecuram supa, pastrand atat legumele cat si supa rezultata.
     Pasam legumele cu blenderul, rezultand o crema fina in care adaugam mai apoi din supa strecurata, in functie de cat de groasa sau mai putin groasa dorim ca sa fie.
     Punem supa crema pe foc sa dea inca un clocot, adaugand mai intai pasta de tomate, sarea si piperul.
     Dupa ce a dat in clocot, adaugam leusteanul din otet, taiat marunt si stingem focul. Servim cu felie de lamaie.
     Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu