vineri, 19 octombrie 2012

Pangasius. Cu sos. Si cartofi prajiti

     Rapid si gustos. Foarte gustos. Veti ramane placut impresionati, daca veti incerca.
     Este o reteta care in mare apartine priceputei chef Anne Burrell pe care o urmaresc tot mai des in ultima vreme si de la care, iata, am invatat ceva bun.

     Ingrediente- pentru 2 persoane:
  • 2 fileuri de pangasius
  • cateva linguri faina
  • unt cat o nuca
  • 1 lingurita rasa cu usturoi praf
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • patrunjel verde
  • sare si pier
  • garnitura: cartofi prajiti
     Spalati fileul si stergeti-l bine, sa fie uscat. Condimentati-l cu sare si piper, dati-l prin faina, scuturati excesul si prajiti-l in ulei incins. Se va face foarte repede si va primi o crusta crocanta, aurie, iar interiorul va fi gatit la perfectie, nu va fi sec deloc.
     Daca fileurile s-au facut repede, sosul si mai si! Topiti untul, adaugati usturoiul praf- daca punem praf, se va ingrosa si va prinde consistenta unui sos adevarat- stoarcem lamaia, amestecam si stingem focul. Adaugam patrunjelul tocat marunt.
     Servim imediat, turnand sos peste peste, al carui crusta il va absorbi pe tot. Alaturi, cartofi prajiti.
     Pofta buna!

2 comentarii: