vineri, 11 mai 2012

Briose cu gem de zmeura

     Este cea mai buna reteta de briose pe care am facut-o pana in prezent.
     Este si simpla si necesita putine ingrediente si care le avem la indemana prin casa.

     Pentru 10 briose mari avem nevoie de:
  • 2 cani faina, cernuta
  • 2/3 cana cu zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 175 ml iaurt
  • 1 ou
  • 1/3 cana cu ulei
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1/2 lingurita gem de zmeura per briosa
  • 1 plic zahar vaniliat burbon pentru presarat deasupra
      Mod de preparare:  
      Se incalzeste cuptorul la 180 grade C- foc mediu- si se pregatesc hartiutele pentru briose.
      Se cerne faina intr-un bol impreuna cu praful de copt; se adauga sarea si zaharul.
      Separat se combina uleiul, oul, iaurtul si esenta de vanilie. Se adauga ingredientelor uscate si se amesteca pana la omogenizare.


      Se pune cate o lingura de compozitie in fiecare forma de briosa.
      Se pune cate o jumatate de lingurita de gem peste compozitie dupa care se adauga si restul compozitiei peste gem.



      Se coc timp de aproximativ 25 minute, pana cand devin aurii pe margine; se scot din cuptor si se presara imediat zaharul vaniliat deasupra.
  

      Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu