vineri, 11 mai 2012

Legume cu smochine si mere in vas roman

     Reteta care urmeaza sa v-o prezint este potrivita atat pentru dieta cat si pentru regim. Poate fi servita ca atare sau drept garnitura pentru un gratar sau friptura, dupa cum doreste fiecare.


     Vasul roman este un vas special, de lut, cu capac, in care se pot face atat legume cat si carne, la cuptor. Regula de baza este ca trebuie lasat o ora sa stea cu apa, inainte de a fi folosit.


     Ingrediente:
  •  4 cartofi mari
  •  2 cepe
  • 1 fir de praz
  • 1 dovlecel mic
  • 2 mere
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 pumn smochine
  • 1 lingura ulei de masline
  • 5 catei usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura condimente- sare si piper
  • 1 lingura ierburi uscate
      Dupa cum spuneam adineauri, cu o ora inainte de a ne apuca de treaba, umplem vasul roman cu apa calda.


      Curatam legumele si le taiem in bucati mari. 


      Smochinele le lasam intregi iar usturoiul il pisam.
      Asezam totul intr-un bol mare, condimentam, punem ierburile uscate si turnam uleiul peste legume.


     Amestecam bine totul si punem in vasul roman, adaugam apa calda cat sa le acopere, punem capacul si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C- foc mediu spre mare.



     Lasam la cuptor 45 minute dupa care luam jos capacul, adaugam vinul si mai lasam sa se faca la 180 grade C- mediu- pentru aproximativ inca 15- 20 minute, pana cand legumele sunt facute iar apa a scazut, rezultand un sos.


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu