marți, 8 mai 2012

Guguluf bicolor

     Guguluf bicolor sau, mai pe intelesul tuturor, chec in doua culori, copt intr-o forma speciala.
     Este delicios si umed, exact cum imi place mie sa fie un chec bun, de calitate.


     Unde mai pui ca este si simplu? Ca sa va dati si voi seama de ce spun, va prezint ingredientele:
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g albus de ou
  • 100 g piure de mere
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 g gem de cirese
  • coaja razalita fin de la o portocala
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
     Mai intai, incingem cuptorul la 175 grade C- foc mediu.
     Ungem tava de guguluf cu ulei si o tapetam cu faina, eliminand excesul, deoarece se va arde si nu vrem asta.
     Mixam albusurile cu praful de sare si adaugam zaharul in ploaie; trebuie sa obtinem o spuma tare si lucioasa.
     Inglobam faina impreuna cu praful de copt si cu coaja rasa de portocala, cu o lingura de lemn, prin miscari de sus in jos.



      Adaugam esenta de vanilie si uleiul si inglobam precum faina.



      Impartim compozitia in doua, nu trebuie sa fie egale: o parte o lasam asa cum este iar in cealalta inglobam cacaoa.
      Punem cate o lingura de compozitie alba in tava de guguluf.
      Adaugam piureul de mere, lingura cu lingura, peste compozitia alba.

      Pune cate o lingura de compozitie cu cacao peste piureul de mere.



      Adaugam din loc in loc cate o lingurita de gem de cirese.




      Dam la cuptor pentru 40-45 minute, facand proba cu scobitoarea.
      Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca de tot pentru ca este pufos si fragil si se va rupe la taiat.
      Pofta buna va doresc!





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu