joi, 17 mai 2012

Tort cu iaurt si crema de lamaie

    A sosit si timpul pentru o reteta de tort, rapida, usoara, aromata si acrisoara : ) Ca lamaia, nu? : )

        Ingrediente:
  • 1 pahar de iaurt- de 150 ml
  • 3 pahare cu faina
  • 2 pahare cu zahar
  • 1 pahar cu ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 unt
  • 3 oua
  • sucul de la 2 lamai
  • 150 g zahar tos 
  • semintele rase de la o pastaie de vanilie
  • 100 ml suc de portocala proaspat stors
  • 1 lingurita gelatina granule
  • curmale pentru decor
     Mod de preparare:
     Este foarte important ca sa folosim acelasi pahar de iaurt, de 150 ml, ca si masura de referinta.
     Punem iaurtul intr-un castron. Adaugam uleiul si zaharul si mixam. 
     Adaugam ouale; mixam, apoi, faina cernuta si mixam pana la omogenizare dupa care adaugam praful de copt si mixam din nou.


      Punem foaie de copt pe fundul unei tavi rotunde cu peretii detasabili si turnam compozitia dupa care o dam la cuptor- incins in prealabil- pentru 40 minute la 180 grade C – foc mediu. 
     Cand blatul este rumenit si nu se lipeste de scobitoare, este gata. lI scoatem din cuptor si il lasam la racit, luand jos peretii tavii. Cand blatul s-a racit, cu ajutorul unui cutit cu zimti, il taiem in 2.


     Mixam bine untul rece cu zaharul si adaugam sucul de lamaie, putin cate putin, pastrand 3 linguri la care adaugam sucul de portocala si in care dizolvam gelatina care o punem pe foc iar cand este topita, fara sa fiarba, o adaugam peste compozitia gata mixata cu unt. Mestecam cu o lingura pana la omogenizare si intindem trei sferturi din aceasta crema lucioasa peste blat, cu restul urmand sa ornam tortul in exterior.
     Glazuram tortul cu restul de crema, decoram dupa preferinta si il dam la frigider cel putin o ora ca sa se intareasca crema si sa se poata taia usor, cu un cutit cu zimti.


    Eu l-am decorat cu curmale si visina din visinata si l-am servit cu sos de visine si rom.
    Este un desert aratos, foarte gustos si nu este deloc gretos!
    Vi-l recomand cu caldura!
    Pofta mare!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu