luni, 21 mai 2012

Cotlet de porc in crusta aromata cu mustar

     Un fel principal foarte gustos, aromat, bun atat cald, alaturi de o garnitura preferata, cat si rece. Datorita faptului ca sta la marinat peste noapte, aromele se intrepatrund foarte bine, acest lucru conferind savoare carnii, motiv pentru care este atat de bun si rece.


           Ingrediente:
  • 1 buc. cotlet de porc de 1 kg
  • 2 linguri mustar cu boabe
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura piper
  • 1 caciulie usturoi
  • 4 linguri untura
  • 1 lingurita maghiran
     
     Mod de preparare:

     Se spala cotletul de porc.
     Se amesteca jumatate din cantitatea de sare cu piperul si cu maghiranul.
     Se unge cotletul pe o parte cu mustar si se da prin condimente; la fel procedam si cu cealalta parte. Se acopera si se da la rece peste noapte.
     Se impaneaza cotletul cu usturoi si se da la cuptor-200 grade C/foc mare- in tava cu ulei si cu untura, acoperit cu folie de aluminiu intepata pe alocuri. Se lasa la cuptor 30 minute.




     Dupa cele 30 minute, se scoate tava, se ia jos foila de aluminiu, se pune cu lingura sos adunat in tava peste carne si se da din nou la cuptor, neacoperit, pentru inca 30 minute la foc mediu-180 grade C, repetand procedura cu sosul din 10 in 10 minute.
    Dupa scurgerea celor 30 minute, punem din nou sos peste cotlet si marim focul-200 grade C-foc mare.    
    Se scoate cotletul din tava si se feliaza.



    Noi am servit cu garnitura de cartofi piure si mujdei de usturoi.
    Pofta buna!








 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu