vineri, 4 mai 2012

Trufe albe si negre

     Lapte condensat... cocos... lapte praf... cui nu i place combinatia aceasta? : )
     Mie- si noua- ne place!!! : ) Si va recomand sa incercati si voi.
     Va puteti juca cu combinatii atat in compozitie cat si la ornat. Eu va prezint trufe albe cu lapte condensat, cu cocos si cu cacao neagra in exterior si, total opusul acestora, trufe marmorate cu cacao, imbracate in cocos si cacao. Toate sunt delicioase si daca gustati una, nu va veti putea opri pana nu veti gusta din toate.
     Este o reteta simpla, din ingrediente putine si se face repede.


     Ingrediente:
  • 3 linguri lapte condensat
  • 75 gr zahar pudra
  • 1/2 pachet de unt
  • 5 linguri lapte praf
  • 4 linguri cacao- 2 pentru trufe si 2 pentru ornatul acestora
  • cocos pentru "tavalit" trufele
     Mod de preparare:

     Mixam untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul pudra.
     Adaugam laptele praf si omogenizeazam cu lingura de lemn.


     Impartim compozitia in doua parti: intr-una adaugam laptele condensat iar in cealalta, 2 linguri de cacao.
    

     Omogenizam compozitia alba iar pe cea neagra o amestecam putin, asa, cat sa se combine culorile, sa aiba  efectul de marmorat.


     Dam ambele compozitii la frigider pentru o jumatate de ora ca sa aiba timp sa se intareasca.
     Iar acum, trecem la partea amuzanta- modelatul trufelor; se ia cate o lingurita de compozitie in mana si se modeleaza in bila.
     Trufele albe se dau cateva prin cocos iar restul prin cacao. 
     Cele maro, la fel, cateva se dau prin cocos si restul prin cacao. 





     Se lasa din nou la frigider pentru o ora si tot aici si numai aici se si pastreaza.
     Foaaarte bune!!!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu