miercuri, 2 mai 2012

Chec cu mere- versiunea de post

     Astazi va prezint o reteta mmm delicioasa : ) rapida si cu lipici la "public" : )
     Este reteta ideala pentru cine vrea sa faca ceva bun, ieftin si rapid.


     Pentru un chec va trebuie urmatoarele:
  • 3 cesti faina cernuta 
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 mere (3 mere date pe razatoarea mare si unul, cel mai mare, feliat subtire)
  • 1 ceasca si inca ½ de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu suc de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ceasca ulei
  • 1 lamaie- doar coaja rasa
  • 1 pumn nuca pisata si amestecata cu 1 lingura zahar si 1 lingura coaja de lamaie- pentru presarat deasupra.
 
Mod de preparare:

     Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 175 grade C- foc mediu.
     Intr-un bol incapator punem merele razalite si le amestecam cu zaharul, cu o lingura de lemn. Imediat dupa, adaugam scortisoara, coaja de lamaie, sarea, jumatate din cantitatea de faina si din ulei si omogenizam.     


     Adaugam si restul de faina si ulei, omogenizam, turnam si bicarbonatul stins si incorporam bine toate in compozitie. Nu va grabiti, graba strica treaba si...calitatea checului : )
     Rezultatul va fi un aluat de dens care il vom pune cu lingura de lemn in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.
     Luam feliile de mar si le asezam in tava deasupra aluatului, precum in poza, apasandu-le usor de jumatate in acesta. Lasam un interval intre felii cam cat ar intra lama cutitului pentru a-l putea taia frumos si sa regasim o felie de mar in fiecare felie. 


     Deasupra presaram nuca amestecata cu zahar si coaja de lamaie si dam checul la cuptor pentru aproximativ 50 minute, verificand daca este copt cu scobitoarea.


Este pur si simplu irezistibil!



Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu