luni, 14 mai 2012

Chec cu cocos, cacao si gem de strugurei- de post

     De obicei, checurile au consistenta uscata si innecacioasa. De aceea, nu le agream in copilarie.
     Checul acesta este deosebit, din mai multe motive: este fara oua, are nuca de cocos, gem de strugurei si nu in ultimul rand, NU este innecacios! : )
     Este foarte bun si vreau sa vi-l recomand si voua, cu drag : )


     Pentru un chec baban va trebuie:
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 lingura nuca de cocos
  • 2 lingura cacao
  • 1 cana apa
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1/2 borcan gem de strugurei
     Mod de preparare:

      In primul rand trebuie sa va recomand sa folositi aceeasi cana ca unitate de masura.
      In bolul mixerului punem apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie omogena. 


     Impartim compozitia rezultata in doua parti, fie ele egale sau nu, nu este important: intr- una punem cacaoa impreuna cu dulceata de strugurei; in cealalta punem nuca de cocos. De nu agreeati, din diverse motive, dulceata de strugurei, puneti o alta, nu este nici o problema; eu am ales-o pentru ca este acrisoara, inchisa la culoare si merge mana in mana cu cocosul.



     Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele doua compozitii, alternandu-le (o lingura din cea maro, una din cea alba si tot asa pana la epuizarea compozitiilor) pentru a obtine un chec frumos marmorat.


     Dam checul la cuptor la 175 grade C- foc mediu pentru aproximativ 45 de minute, pana suprafata checului devine ferma si incepe sa se crape. Nu il scoatem din cuptor pana nu facem proba cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava dupa care se scoate si se portioneaza dupa dorinta.



Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu