luni, 14 mai 2012

Chec fara ou- cu rahat, cacao si jeleu de prune

      Inca un chec din categoria celor ce trebuie incercate neaparat de voi : )
      Este foarte bun si rapid. 


      Ingrediente:
  • 320 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 75 gr rahat colorat
  • 2 lingura cacao olandeza
  • 2 lingura jeleu de prune




     Mod de preparare:
     Intr-un bol incapator punem ingredientele lichide- fara jeleu- peste care adaugam zaharul si omogenizam cu ajutorul lingurii de lemn.
     Adaugam faina in ploaie- cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt- si omogenizam.


      Impartim compozitia in 2 parti dar nu egale- in compozitia mai putina adaugam rahatul taiat bucati iar in cealalta mai multa, cacaoa si jeleul de prune- omogenizam ambele compozitii.


     Ungem tava de chec cu putin ulei si o pudram cu faina. Asezam compozitia maro peste care, in mijloc, turnam toata compozitia alba.


     Coacem checul in cuptorul preincalzit la 175 grade C- foc mediu pentru 40 minute, facand testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt.

    
     Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, feliem si servim! 


     Delicios!!! 
     Este mai bun decat un chec care nu este de Post!
     Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu