joi, 17 mai 2012

Tagliatelle cu scoici si frisca

     Un fel de mancare rapid si gustos. Pentru amatorii de fructe de mare si nu numai : )


     Ingrediente pentru 2 portii:
  • 250 g paste tagliatelle
  • 500 g carne de scoica
  • 2 cepe albe mari, tocate
  • 2 lingura ulei de masline
  • 5 catei usturoi, feliati
  • 250 ml frisca lichida vegetala- neindulcita
  • 1 ardei iute, feliat subtire
  • sare si piper  
  • patrunjel verde pentru presarat deasupra
     Mai intai, se fierb pastele in apa cu sare si o idee de ulei; cand sunt fierte, se scurg si se trec pe sub un jet de apa.




      Calim ceapa in uleiul de masline; adaugam carnea de scoica- spalata bine si curatata in prealabil- condimentam, punem si usturoiul si ardeiul iute - turnam frisca si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute pana cand sosul s-a ingrosat si carnea de scoica este facuta. 



      
      Adaugam pastele peste sos, omogenizam si servim, cu patrunjel verde presarat deasupra.
      Sa aveti pofta!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu